Iwan Janssen

Instrument:Basgitaar en zang
Lid sinds:1993
Favoriete eten:Dikke sôp mit pannèkeuk
Favoriete drank:Rivella light cranberry
Favoriete muziek:R&B, Jamiroqai, Symfonische rock, enz.
Geboortejaar:1972
Beroep:Process Engineer bij Philips Medical Systems
Hobby’s:Lezen, trompet spelen bij Zaate Hermenie “Einrichting”, secretaris / vice-voorzitter buurtvereniging

Iwan is in 1979 met blokfluit en in 1981 met hobo begonnen. Tijdens de 9 jaren muziekschool behaalde hij 3 van de 4 diploma’s met lof (B, C en D). Ook heeft hij verschillende solistenconcoursen gewonnen, waarbij het winnen van de Mgr. Roncken Trofee in de hoogste divisie wel het belangrijkste hoogtepunt vormt en een opleiding op het conservatorium lag in de planning. Echter, een gesprongen blinde darm en 4 weken ziekenhuis hebben ruimte gegeven om eens goed over de toekomst na te denken. De keuze was uiteindelijk goed overwogen: muziek als hobby is perfect en HTS Procestechnologie was de opleiding om geld te verdienen.

Na 17 jaar hobo te hebben gespeeld in de harmonie van Geulle, werd het instrument in de wilgen gehangen en is Iwan in 1993 begonnen met basgitaar. Dat heeft hij zich zelf geleerd en is dus nog steeds te horen. Verder is hij ook al jaren actief met zang, wat hij ook zelf geleerd heeft…..

Hij doet verwoede pogingen om trompet ook op het menu bij Free and Easy te krijgen, maar aangezien hij ook dit instrument zonder les heeft aangeleerd….. Gelukkig denken ze bij Zaate Hermenie “Einrichting” daar anders over en kan hij toch naar hartenlust lekker toeteren.

Tijdens de HTS opleiding heeft hij in 1992 Linda leren kennen. Na eerst te zijn gaan samenwonen in het dorpje Berg aan de Maas in 1999, zijn ze in 2002 zijn ze getrouwd. Sinds 20 juli 2005 is hij de trotse vader van Luc & Maud.

Ekwipment:
* G&L 5-string Sunburst Basgitaar.
* Glocken Klang Soultop versterker + 2 x 12″ speakerkast.
* Sennheiser IEM300 G2 inear set.
* Ultimate Ears UE5 gegoten Professional Earphones.
* Sennheiser EW300 bodypack.
* Shure bèta58 zangmicrofoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel: +31651809443 Contactformulier info@freeandeasyband.nl
Verzenden
X