Davy Janssen

Instrument:Zang en trompet
Lid sinds:1991
Favoriete eten:Alles wat neet zjwömp
Favoriete drank:Spa rood en niet te zware cola
Favoriete muziek:(Hèlle) Rock, AlpenRebellen en WC Experience
Geboortejaar:1974
Beroep:Process Operator
Hobby’s:Muziek arrangeren voor Free & Easy, hardlopen, het huis renoveren en bergbeklimmen in Oostenrijk

Davy is op 7-jarige leeftijd net als vrijwel alle andere leden van de band begonnen met blokfluit spelen. Aangezien hij dat als zeer traumatisch ervoer, is hij vrij snel overgestapt op trompet. Op de eerste trompetles op de muziekschool in Beek werd hij weer naar huis gestuurd omdat Davy zo klein was dat hij volgens de trompetleraar niet eens een trompet kon vasthouden. Huilend op de gang van de muziekschool kwam hij tromboneleraar Math Schoemans tegen die hem wel les wilde geven. Opmerkelijk was dat Davy zo getalenteerd was dat de HaFaBra-diploma´s A t/m D in een recordtempo van 6 jaar werden behaald, waarvan 2 van de 4 met lof. (hier staat normaal gesproken 8 jaar voor geschreven). Ook heeft Davy les gehad van helaas te vroeg overleden Hub Maessen. Met en door Hub Maessen heeft hij diverse solistenconcoursen weten te winnen.

Hoogtepunt uit Davy’s muzikale solisten-carrière is het behalen van het Nederlands Kampioenschap 2e divisie in de KRO-studio te Hilversum in 1988.

Ook heeft Davy op trompet menige bruiloftsmis muzikaal omlijst. Behalve trompettist is Davy voornamelijk leadzanger bij de band, maar ook secretaris, penningmeester en muzikale “lijder”. Davy is lid geweest van harmonie St.Caecilea Geulle, Harmonie Lentekrans Linne en van fanfare Sint Martinus Stein.

Na sinds mei 2000 te zijn gaan samenwonen, is hij 27 september 2003 getrouwd met de toetseniste van de Free & Easy Band, Francis Ubben. Zij leerden elkaar al op 10-jarige leeftijd kennen op een solistenconcours in Geulle, echter de liefde begon “pas” 5 jaar later te bloeien.

Davy heeft elke dag een kater, zonder dat hij drinkt……en hij heeft ook nog elke dag 4 poezen… (Volgens licht tot zwaar aangeschoten mensen is Davy ook een van de weinige mensen die dronken kunnen worden van Cola !?!?)

Extreme gebeurtenissen:

Ergens in 1997 rijdend met de (toen nog zelfgebouwde) aanhangwagen van de band is hij een wiel verloren welke doorrolde en de drukke weg overstak op een splitsing van Beek naar Geulle. Gelukkig vielen er geen doden en gewonden, maar er werd toch een nieuwe aanhangwagen gekocht.

Tijdens de opbouw van een optreden in de feesttent in Berg aan de Maas is Davy achterover van het podium gedonderd en 1,5 meter lager op het asfalt terechtgekomen. Dit gebeurde met het een “ietsje” naar achterschuiven van het drumpodium, waarbij het “einde podium” niet werd bemerkt door de zwarte Backdrop. (zwart doek voor de analfabeten). Omdat Davy een goedgevulde beurs in zijn broekkontzak droeg en precies daarop belandde, werd het stuitbeentje niet gebroken.

(uiteraard zat deze goed gevulde beurs alleen maar vol met kassabonnetjes, visitekaartjes van de band, consumptiebonnen en pasfoto´s !)

Davy bracht zijn vriendin (toetseniste) Francis (later echtgenote) na een optreden in Veulen netjes naar huis, die toen nog bij haar ouders woonde.

Om 05:00 uur aangekomen op het Houterend moest Francis haar instrument uit de kofferbak hebben, welke natuurlijk helemaal achterin lag. Na alles uit de kofferbak te hebben gehaald en weer netjes terug te hebben geplaatst reed Davy na innig afscheid te hebben genomen weg met de zwaarbeladen aanhangercombinatie. Na 1 meter te hebben gereden bleek er ineens een dikke bobbel in het wegdek te zitten waarbij de aanhanger bijna omkiepte. Bij nadere inspectie bleek Davy met de aanhanger over de minidiscspeler te zijn gereden welke op het wegdek was blijven staan, terwijl Davy meende alles netjes te hebben teruggeplaats in de kofferbak van de auto. Aangezien deze minidiscspeler van het merk SONY was en er destijds blijkbaar werd samengewerkt met Samsonite, zijn er alleen maar een paar jogdials(draaiknopjes) afgebroken. Gelukkig zitten deze functies ook op de afstandsbediening en kan de minidiscspeler tot op de dag van vandaag nog worden gebruikt voor de live-opnames.

Ekwipment:
* Shure ULXp4 ontvanger met Bèta58 draadloze microfoon.
*  Sennheiser IEM300 G2 inear set.
* Ultimate Ears UE5 gegoten Professional Earphones.
*  Handgemaakte “Van Laar” Custom bes-trompet (verzilverd, extra verzwaard en boring gegraveerd met Davy Janssen).
*  SD-Systems  LDM-94  Clipmicrofoon + Sennheiser EW300 bodypack.
*  Jaren 70 rood lederen reiskoffer met “stage”-kleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel: +31651809443 Contactformulier info@freeandeasyband.nl
Verzenden
X