Biografie

Eind 1988 besloten een aantal leden van de fanfare van Stein allemaal rond de 20 jaar jong een muziekgezelschap op te richten met min of meer een “Big Band” bezetting om muziek in de stijl van met name James Last ten gehore te brengen.

Bij het oprichten van een muziekgezelschap moet natuurlijk een naam bedacht worden.

Uit diverse namen werd uiteindelijk de naam “Free & Easy” gekozen.

Dat kan ook niet anders: Een van de – uiteraard mannelijke – leden had een reclame gezien van schaars geklede dame in een lingeriesetje van het merk “Free & Easy”.

De groep ontwikkelde zich vrij snel en wist in enkele jaren tijd een behoorlijke bekendheid in en rondom Stein te verwerven. Begin jaren ´90 bestond Free & Easy uit méér dan 20 muzikanten. Dit was achteraf gezien wellicht toch iets teveel van het goede. Diverse ledenwisselingen en verschillende opvattingen over de manier waarop Free & Easy zich verder zou kunnen ontwikkelen leidden er in 1993 toe dat er in de toekomst een duidelijk andere koers gevaren zou worden.

Het zogenaamde Big Band repertoire maakte plaats voor feestmuziek die met een kleinere bezetting gespeeld kon worden, met meer aandacht voor zang.

Blazers werden gedeeltelijk ´ingeruild´ voor een gitarist, basgitarist en toetseniste en de naam Free & Easy werd omgedoopt in FREE & EASY BAND omdat er nog een band met de naam “Free & Easy” bestond.

Tel: +31651809443 Contactformulier info@freeandeasyband.nl
Verzenden
X